SpaceLoops cms

Under min tid på Privata Affärer hade jag drivit upp privataaffarer.se till Sveriges största tidskriftssajt och jag hade under flera år hållit internetkurser för medlemmarna i Sveriges Tidskrifter. Jag jämförde flera lösningar men valde till slut SpaceLoops. Det har jag aldrig ångrat."
- Anders Andersson,
ägare och chefredaktör, Driva Eget
www.driva-eget.se

Funktionsöversikt

OBS! Detta är inte en komplett lista. Varje webbplats är unik. Alla SpaceLoops webbplatser anpassas till kundens behov. Betrakta listan nedan som en översikt som visar lite av det som systemet driver idag, och låt er gärna inspireras. SpaceLoops tar fram den funktionallitet ni behöver.

Redaktörsgränssnitt

SpaceLoops CMS är framtaget i samarbete med redaktioner och journalister

SpaceLoops CMS är framtaget i nära samarbet med flera redaktioner och enskilda journalister, från botten och upp.

Arkitekten bakom systemet har en bakgrund på expressen.se och arbetet med att ta fram systemet utgick från redaktionens behov.


Marknadens mest användarvänliga redaktörsgränssnitt

Vi kan erbjuda marknadens mest användarvänliga redaktörsgränssnitt. Det ska inte vara svårare att underhålla webbplatsen än det är att surfa på den. När redaktören loggat in dyker administrationsknapparna upp automatiskt.


Sortera nyheterna med ett enda klick

Med SpaceLoops cms kan du med ett enda klick flytta upp, eller flytta ner, en nyhetspuff i en nyhetslista. Du slipper gå över i ett avancerat admingränssnitt, utan jobbar när du är inloggad direkt i nyhetslistan.


Automatiska spaltfunktioner

Nyheterna i en nyhetslista kan automatiskt anpassas till tvåspaltsvy, eller enspaltsvy, beroende på sin position. Detta i kombination med den mycket enkla sorteringsfunktioner ger redaktören en smidig möjlighet att anpassa förstasidans nyheter.


Redigera text i enkel editor

Du behöver inga externa program! Redigera dina texter/nyheter/blogginlägg, infoga rubriker, länkar och bilder, i en enkel texteditor.


Automatiska bildstorlekar

Systemet skalar automatiskt om uppladdede bilder så att de passar i din mall. Du behöver bara ladda upp bilden en gång och i bakgrunden, utan att du behöver tänka på det, skapas flera versioner av bilden som passar oavsett var bilden infogas.


Infoga bilder med ett enda klick

Ladda upp bilderna, och infoga dem i dina mallfält, eller i din löptext, med ett enda klick. Bilderna är redan omskalde till rätt storlekar, och du behöver aldrig skriva några koder.


Lättadministrerade "Läs även"-listor

Artiklarna kan enkelt grupperas för att skapa "Fler artiklar om ..."-grupper. Skapa en ny grupp bara genom att hitta på ett nytt namn för den, eller välj en befintlig grupp med ett enda klick.


Ring SpaceLoops support

SpaceLoops support är öppen för jourärenden klockan 7-23, 365 dagar om året. Kunden behöver aldrig sitta ensam med tekniska bekymmer.


Redaktionellt styrda topplistor

Lägg in redaktionellt styrda topplistor. "Mest lästa denna vecka ...", "Missa inte ...", etc. Listorna underhålls och sorteras med ett par enkla klick.


Nyhetsflöden

Youtubefilmer i nyhetsflödet

Infoga youtubefilmer direkt i ditt nyhetsflöde utan att behöva göra några inställningar! Välj bara film, systemet sköter resten.


Slumppuffar

Systemet gör det lätt för redaktionen att låta nyhetspuffar visas slumpmässigt på sidorna, därigenom kan redaktionen enkelt få en levande sajt genom att använda befintligt material på ett kreativt sätt.


Importerade nyhetslänklistor

Importera automatiskt senaste nyheterna från en samarbetspartners sajt! Deras nyheter dyker automatiskt upp i en nyhetslista fullt integrerad på er sajt.


RSS-feeds

Gör det möjligt för dina besökare att automatiskt se när du publicerat något nytt i era nyhetsfölden eller bloggar. Du kan lägga till flera rss-feeds till en och samma sajt.


Bloggar

Redaktionella bloggar

SpaceLoops CMS har inbyggt stöd för bloggar. Fördelarna med att det är samma system som driver bloggarna som sajten i övrigt är omfattande. Bloggarna kan integreras med sajten i övrigt med puffar, citat, menylistningar, etc.


Bloggcitat

Komplettera sajten med snygga bloggcitat! Om du har flera bloggare på sajten så kan du låta bloggcitaten växla. Bloggcitaten uppdateras automatiskt när bloggaren publicerar ett nytt inlägg.


Forum, sidkommentarer, artikelkommentarer

Sökoptimerat diskussionsforum

Vi erbjuder fullt integrerade diskussionsforum där era besökare kan mötas och diskutera angelägna frågor. Alla forumtrådar sökoptimeras automatiskt och ett större forum ger goda förutsättningar för stora mängder googletrafik.


Inbjudande läsarkommentarer

SpaceLoops tar fram en kommentarsfunktion som matchar sajten i övrigt och som är inbjudande för läsarna att vara delaktiga. Inga besvärliga spamskyddskoder (se spamskydd nedan).


Kommentarer på kommentarer

Varje kommentarstråd kan bli ett eget litet diskussionsforum genom SpaceLoops kommentera kommentars-funktion. Läsarna börjar diskutera med varandra, och ni får sidvisningarna.


Effektivt ordfilter

Allt läsarmaterial passerar genom ett ordfilter som kontrollerar förekomsten av "förbjudna ord" i texten. Detta för att minska risken att låta ogranskade angrepp och otrevligheter ligga automatpublicerade.


Unikt spamskydd

SpaceLoops® har utvecklat ett unikt spamskydd till systemets alla kommentarsfunktioner. Besökaren slipper besväras med svårtydda bilder att skriva av, eller andra besvärliga test att ta sig förbi.


Butiksfunktioner

Köpknappar, kundkorg och kassa

Alla sajter i SpaceLoops cms går att komplettera med kundkorg och köpknappar. Ni kan ha butiken helt integrerad, och naturligtvis sökopitmerad, i er vanliga sajt.


Lättadministrerade produktkategorier och listningar

Ni lägger enkelt till nya produkter, eller editerar gamla. Produkter ni lägger upp blir automatiskt googleoptimerade och klara för köp.


Frågor/svar, FAQ:er

Frågor/svar, användarvänliga FAQ:er

Publicera vanligt förekommande frågor/svar på ett snyggt och lättanvänt sätt på webbplatsen. Frågorna/svaren blir automatiskt sökoptimerade och ger goda förutsättningar för värdefull googletrafik.


Gränssnittsfinesser

Avancerad kartintegration

Lägg in kartkordinater till din nyhet/recension/lokal och systemet integrerar automatiskt mot Google Maps och ritar ut en eller flera markörer. Visa sökresultat på kartan!


Integrera externa tjänster

Integrera externa tjänster så att de ser ut som en del av din webbplats. Bygg samarbeten med andra sajter som ni båda tjänar på!


Dynamiska kalendrar

Använd snygga dynamiska kalendrar för att underlätta navigeringen i en evenemangskalender, eller för att integrera med en bokningstjänst där besökaren enkelt kan göra en bokningsförfrågan via er sajt.


Eget typsnitt

Vi gör det möjligt för dig att använda ditt eget typsnitt för artikelrubriker, dårrader, etc, utan att behöva göra om dem till bilder. För första gången kan du använda tidningens orginaltypsnitt och samtidigt ha din sajt sökmotoroptimerad!


Annonsadministration

Professionell annonsadministration

SpaceLoops CMS har internt stöd för professionell annonsadministration. Annonssäljaren kan enkelt styra hur, var, och när annonserna ska visas. Systemet stödjer mängder av olika annonstyper.


Nyhetsbrev

Professionella nyhetsbrev

SpaceLoops CMS har inbyggt stöd för utskick av nyhetsbrev. Fördelarna med att ha ett integrerat system är många. Det underlättar arbetet för redaktion och annonspartners.


Unik integrering mellan sajt och nyhetsbrev

All funktionallitet och redaktionellt material som används för att bygga webbplatsen finns även tillgänglig när nyhetsbrevet genereras. Denna funktion underlättar redaktörens arbete enormt. Nyheterna, och annat redaktionellt material listas automatiskt.


Samma annonslösning i nyhetsbrevet och sajten

Annonsadministratören behöver inte två olika gränssnitt för att hantera annonsering i nyhetsbrevet och på sajten. Samma annonser kan användas, och behöver inte läggas in igen.


Automatisk prenumeration

Besökarna kan helt automatiskt prenumera på sajtens nyhetsbrev. Redaktionen behöver inte manuellt lägga in några adresser. Alla adresser kontrolleras automatiskt för att undvika dubletter och trasiga adresser.


Helautomatisk avanmälningsfunktion

Prenumeranter som vill avanmäla sig från nyhetsbrevet kan göra det med ett enda klick. Avanmälningsfunktionen är helt integrerad med din sajt och besökaren behöver inte lämna sajten för att avanmäla i externt system.


Sökoptimering

Sökmotorvänliga url:er

Systemet väljer automatiskt sökmotorvänliga url:er för dina nyheter/produktpresentationer/blogginlägg. Redaktören behöver själv aldrig göra några tekniska inställningar.


Bevara dina gamla adresser

SpaceLoops CMS möjliggör att bevara alla de gamla internetadresserna från er tidigare sajt. Trafik sajten redan idag får in från till exempel Google kan vara extremt värdefull att inte tappa när sajten byggs upp pånytt. Många konkurrerande lösningar kan inte kunna erbjuda detta som standard.


Teknik, säkerhet, etc

SpaceLoops servrar

Redaktionen behöver inte belastas med externa drift-, installations- och server-kostnader. SpaceLoops CMS hostas på SpaceLoops optimerade och övervakade servrar.

SpaceLoops har servrar i Stockholm, Kalifornien och New Jersey.SpaceLoops on Facebook